Een Wallshape laten ontwerpen, of heb je andere vragen? Wij helpen je graag verder.

Binnen een werkdag mag je een reactie van ons verwachten.

Product

Welke vormen zijn geschikt om uit te werken tot een Wallshape?

Bijna alle soorten vormen zijn mogelijk. Toch willen we graag een paar tips meegeven:

  • Een Wallshape® komt het beste tot z’n recht als de vorm een duidelijke contour heeft. Omdat we niet graveren kunnen we geen details van het oppervlak maken.
  • Om het ophangsysteem -hoe klein ook- echt onzichtbaar te laten zijn, is het nodig dat de vorm op enkele plekken groot genoeg is. Een vorm die alleen maar bestaat uit dunne stroken is dus niet geschikt.
  • Door je wensen aan ons kenbaar te maken, bijvoorbeeld aan de hand van een foto, kunnen wij voor je aan de slag. Tijdens het ontwerpproces werken we met een aantal revisies; net zo lang tot wanneer jij tevreden bent.

Op welk soort muur komt een Wallshape het beste tot uiting?

Een Wallshape komt het beste tot zijn recht op een muur met weinig andere objecten (zoals, klok, schilderijen, foto’s).

Het soort muur maakt niet veel uit: zolang deze stevig is om een Wallshape aan op te hangen. Een muur met een klein beetje reliëf is in principe geen probleem. Bij grotere diepteverschillen kan je met een ringetje tussen de muur en de magnetische afstandhouder het diepteverschil opvangen.

Ook is het belangrijk om voldoende contrast te hebben. Je kunt je voorstellen dat een Wallshape van RVS op een grijze muur minder tot uiting komt dan wanneer de achtergrond helemaal wit of juist gekleurd is.

Hoe kan ik het beste het formaat kiezen?

Dat hangt af van de omgeving waarin je het plaatst en wat je wilt dat de Wallshape uitstraalt. Wil je een overweldigend effect, kies dan een groter formaat. Wil je dat het meer een symbolische betekenis voor jezelf heeft, maak het object dan iets kleiner.

Wij raden altijd aan om, voordat je bestelt, met kleine plakkertjes op de muur de “outline” te maken. Dit kan je het makkelijkste doen door een paar kleine stukjes schilderstape op de muur te plakken (links, rechts, boven, onder). Neem even afstand en probeer de Wallshape in te beelden. Zodra je tevreden bent kan je de maat opnemen.

Zijn andere materialen (zoals hout) ook mogelijk?

Wij hebben ons gespecialiseerd in het vervaardigen van Wallshapes in verschillende soorten staal. Wij kiezen hier om deze redenen voor:

  • Staal is zeer duurzaam en heeft precies de uitstraling waarvan wij denken dat dit het beste past in de interieurs zoals wij deze voor ogen hebben.
  • Het productieproces (lasersnijden) is, zonder dat het nabewerking behoeft, met name geschikt voor staal.
  • Het ophangsysteem met de magneten zorgt voor een zeer eenvoudige en (bijna) onzichtbare montage; dit is niet mogelijk met andere materialen zoals hout.

Wij bieden dus geen Wallshapes in andere materialen aan, zoals hout of kunststof. Een andere afwerking van staal is op aanvraag wellicht wel mogelijk (zoals verkoperen of chemisch zwarten). Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe geoxideerd is het cortenstaal?

Het gewenste oxidatie-effect (roest) op cortenstaal is bij levering nog niet aanwezig. Om een roestlaag te verkrijgen is het dus nodig om deze bloot te stellen aan de elementen buiten. Maak de Wallshape regelmatig nat en probeer deze zo min mogelijk te laten drogen. Je kunt dit proces versnellen door gebruik te maken van een zoutoplossing of zelfs zoutzuuroplossing. Win voor gebruik met een zoutzuuroplossing wel het juiste veiligheidsadvies in.

Zijn de Wallshapes ook buiten te gebruiken?

De Wallshapes zijn ontworpen voor gebruik binnen, maar je kunt ervoor kiezen om de Wallshape ook buiten te plaatsen. Vooral het cortenstaal is een mooi materiaal voor gebruik in bijvoorbeeld een tuin.

De magneten in het ophangsysteem zijn niet geschikt voor gebruik buiten; deze zullen na verloop van tijd verroesten en hun draagkracht verliezen. Hiervoor is het dus nodig om de Wallshape op een andere manier te bevestigen, bijvoorbeeld door enkele gaatjes in de Wallshape te boren en deze met schroeven direct op de muur te monteren.

Een Wallshape van RVS kan buiten gebruikt worden, maar wij raden aan om dit onder een overkapping te gebruiken waardoor het niet in contact met water (regen) kan komen. Hoewel RVS een legering is waardoor het bijna niet oxideert, betekent het niet dat RVS niet kan roesten. Het kan dus voorkomen dat bij gebruik buiten er roest kan ontstaan.

Hetzelfde advies geldt voor een stalen Wallshape die is gepoedercoat; hoewel de poedercoating beschermt tegen water en daarmee tegen roest, kán het zijn dat op een tijdens montage beschadigde plek (bijvoorbeeld aan de zijkant) geen beschermende laag meer aanwezig is. Wanneer het dan in contact komt met water zal op die plek ook roest ontstaan.

Algemeen

Hoeveel kost een Wallshape?

De prijs van een Wallshape is afhankelijk van de grootte, het materiaal en het aantal elementen waaruit deze bestaat. Je kunt voor een prijsindicatie gerust je voorbeeld bij ons uploaden zodat wij je een idee van de kosten kunnen geven. Ook kan je kijken in de webshop; de prijzen die daar getoond worden zullen ongeveer even hoog zijn als een speciaal voor jou ontworpen Wallshape.

Hoe kan ik een Wallshape ophangen?

Een Wallshape kan je eenvoudig aan een muur ophangen. Door gebruik te maken van kleine maar sterke magneten zijn op de Wallshape geen schroeven of gaten zichtbaar. De montagematerialen (pluggen, schroeven, afstandshouders, magneten en uitlijningsposter) worden gratis meegeleverd.

Let op: de afwerking van de Wallshape is hoogstaand, maar kan (mede afhankelijk van het ontwerp) scherpe randen en hoeken bevatten. Houd de magneten niet in de buurt van voorwerpen die niet goed tegen magnetische straling kunnen (zoals bankpassen en pacemakers). Pas op dat je tijdens de montage ook de Wallshape niet beschadigd.

Zijn prijzen inclusief of exclusief BTW?

Alle getoonde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Proces

Kan ik een voorbeeld van een Wallshape in een showroom bekijken?

Omdat elke Wallshape op bestelling wordt gemaakt, is het helaas niet mogelijk om een Wallshape vooraf te bekijken.

Wat zijn de levertijden?

Wij hanteren een levertijd van twee weken nadat de bestelling is bevestigd, maar meestal kunnen wij sneller leveren. Mocht het onverhoopt langer duren, dan zullen wij contact met je opnemen.

Op welke manier wordt de Wallshape verstuurd?

Wij verzenden de Wallshape in een stevige verpakking met PostNL en je ontvangt van ons een Track and Trace-code zodra het pakket is overgedragen aan de vervoerder. De verzendkosten nemen wij voor onze rekening. Het is niet mogelijk om de Wallshape op te halen.

Wat als ik niet tevreden ben met mijn Wallshape?

Wij streven naar een tevreden klant. Als jouw Wallshape niet naar wens is vinden wij dat natuurlijk erg vervelend. Een Wallshape die je hebt gekocht in de webshop is binnen de wettelijke bedenktermijn wel te ruilen, of je kunt daarvan je geld terug vragen. Dit geldt helaas niet voor een Wallshape die speciaal voor jou ontworpen is.

Als je niet tevreden bent kan je contact met ons opnemen. Wij zoeken dan samen met jou naar een oplossing.

Op welke manier kan ik betalen?

Je kunt op dit moment op drie manieren bij ons betalen:

iDeal
De meest makkelijke manier is het betalen via iDeal.

Bankoverschrijving
Als je kiest voor bankoverschrijving betaal je vooraf je Wallshape. In de e-mail van de bestelling staan de betalingsgegevens vermeld. Je wordt gevraagd om ter referentie je bestelnummer aan te geven.

Rembours
Wanneer je voor deze optie kiest betaal je aan de pakketbezorger op het moment dat deze de Wallshape bezorgt. Je dient wel gepast te kunnen betalen. Bestellingen met een waarde van meer dan €500 kunnen alleen opgehaald en betaald worden op een PostNL locatie. Er worden wel extra kosten in rekening gebracht, namelijk €18,35 én 1 % over het aankoopbedrag.


 
Details voor het aanvragen van een ontwerp: